Εργαστήριο Πληροφορικής
Τάξη :

Φύλλο εργασίας :  Μέσα Μεταφοράς

 Οι άνθρωποι από τα παλιά χρόνια χρησιμοποιούσαν διάφορα Μέσα για να μετακινηθούν και για να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους. Τα Μέσα αυτά τον πρώτο καιρό ήταν συνήθως ζώα, άμαξες ή βάρκες, ενώ αργότερα με την εξέλιξη της τεχνολογίας, κατασκευάστηκαν διάφορα  Μέσα Μεταφοράς όπως το αυτοκίνητο, το τρένο, τα πλοία και άλλα  που εκτός από την στεριά και την θάλασσα κινούνται και στον αέρα όπως το αεροπλάνο. Για να κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς πιο γρήγορα και με ασφάλεια κατασκευάζουμε δρόμους, λιμάνια, γέφυρες, τούνελ, αεροδρόμια κ.α.

assets LARGE t 420 25843537 2

Εργασία :

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα kidspiration (Θα το βρείτε πηγαίνοντας στο μενού “έναρξη”) και δημιουργήστε μια έλλειψη που να γράφει μέσα “Μέσα Μεταφοράς”.
  2. Βρείτε στην στήλη αριστερά Μέσα Μεταφοράς (σε εικόνες), βάλτε τα στην λευκή επιφάνεια του φύλλου εργασίας σας και γράψτε κάτω από το καθένα το όνομά του.
  3. Μετά, χωρίστε τα σε ομάδες ανάλογα με το πού κινούνται (στεριά, θάλασσα και αέρας).
  4. Κάθε ομάδα να την ενώσετε με την αρχική έλλειψη (που γράφει “Μέσα Μεταφοράς”) με γραμμές σύνδεσης που να γράφουν “στεριά”, “αέρας” ή ”θάλασσα”.
  5. Στο τέλος μην ξεχάσετε να δημιουργήσετε ένα ορθογώνιο σχήμα στο οποίο μέσα να γράψετε τα ονόματά σας και το τμήμα σας.

Στείλτε την εργασία με e-mail:

 Αφού ολοκληρώσετε την εργασία σας, στείλτε την με e-mail στον κύριο.
Για να γίνει αυτό πήγαινε στην ιστοσελίδα του Εργαστηρίου, στο μενού “Πως γίνεται ;” και κάνε κλικ εκεί που λέει “Πώς να στείλετε ένα αρχείο με
e-mail”.
Προσοχή !!!  Μεγαλώστε το παράθυρο της παρουσίασης και παρακολουθήστε την όλη προσεκτικά. Μπορείτε να πατάτε
pause και play  στο κάτω μέρος για να προλαβαίνετε να διαβάζετε