Εργαστήριο Πληροφορικής
Τάξη :

Φύλλο εργασίας :  Κατέβασμα και αποθήκευση εικόνων σε φάκελο. 

Στόχος μας είναι να μάθουμε να δημιουργούμε έναν φάκελο, να βρίσκουμε τις εικόνες που θέλουμε από το διαδίκτυο και να τις αποθηκεύουμε σε συγκεκριμένο φάκελο.
Για να δημιουργήσουμε έναν καινούριο φάκελο είδαμε στο προηγούμενο μάθημα ότι πρώτα πάμε στα "έγγραφά μου", μετά στον φάκελο του τμήματός μας και εκεί πατάμε το κουμπάκι "νέος φάκελος" . Όταν πατήσουμε το κουμπάκι "νέος φάκελος" γράφουμε το όνομα που θα δώσουμε στον καινούριο φάκελο. Ακόμα είδαμε ότι εάν κάνουμε λάθος στο όνομα κάνουμε δεξιό κλικ και πατάμε "μετονομασία" για να αλλάξουμε το όνομα ή "διαγραφή" για να σβήσουμε τον φάκελο.
Για να βρούμε εικόνες από το διαδίκτυο μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σελίδα google εικόνες. Εκεί γράφουμε την φράση που θέλουμε , για παράδειγμα "ζώα της ζούγκλας" και πατάμε αναζήτηση. Από τις εικόνες που θα εμφανιστούν μπροστά μας κάνουμε κλικ σε αυτήν που θέλουμε ώστε να μεγαλώσει και μετά πατάμε δεξιό κλικ και επιλέγουμε αποθήκευση εικόνας.
Ο υπολογιστής θα βγάλει ένα παράθυρο και θα μας ζητάει να επιλέξουμε έναν φάκελο για να βάλει μέσα την φωτογραφία.
Στην δραστηριότητα που θα κάνουμε πιο κάτω, θα δημιουργήσουμε ένα νέο φάκελο μέσα στον φάκελο του τμήματός μας με το όνομα άγρια ζώα και μέσα σε αυτόν τον φάκελο θα βρούμε και θα αποθηκεύσουμε 5 φωτογραφίες σχετικές.

Δραστηριότητα


Μέρος Α. Δημιουργία φακέλου

  1. Ανοίξτε τα έγγραφα.
  2. Ακολουθήστε τις οδηγίες στην εικόνα πιο κάτω : 1) μπείτε στον φάκελο του τμήματός σας με διπλό κλικ, 2) πατήστε "νέος φάκελος", 3) Γράψτε το όνομα "άγρια ζώα".
    create folder2

 


Μέρος Β. Αναζήτηση εικόνων.

  1. Ανοίξτε το πρόγραμμα chrome  chrome και στην αρχική σελίδα της google κάντε κλικ στην επιλογή εικόνες στο επάνω δεξιό σημείο.

  2. Στο κουτάκι στη μέση της οθόνης γράψτε την φράση "άγρια ζώα" και πατήστε Enter. (Δείτε τα βήματα στην επόμενη εικόνα).
    google search1

 


Μέρος Γ. Κατέβασμα και αποθήκευση στον φάκελο.

  1. Κάντε κλικ σε μια από τις εικόνες που βγήκαν και αφού ανοίξει κάντε δεξιό κλικ και επιλέξτε "αποθήκευση εικόνας". (δείτε την πιο κάτω εικόνα)
    google save
  2. Τέλος κάντε κλικ στα έγγραφα, πηγαίνετε στον φάκελο του τμήματός σας με διπλό κλικ και μπείτε στον φάκελο Άγρια ζώα" που φτιάξατε στην αρχή και πατάμε αποθήκευση.
  3. Συνολικά κατεβάστε στον φάκελο αυτόν 5 φωτογραφίες από διαφορετικά ζώα.